البطاطا المشويه و السبانخ

المقادير :

4 حبه بطاطا حلوة

4 حبه بطاطا

2 ملعقه كبيرة زيت زيتون

رشه ملح + فلفل اسود + رشه بابريكا

طبق السبانخ :

3 كوب سبانخ

بصله متوسطه مفرومه

ملعقه كبيرة زيت زيتون

رشه ملح + فلفل + سماق

عصير ليمون

الصوص :

2 ملعقه كبيرة طحينيه

2 ملعقه كبيرة عصير ليمون

1/4 كوب لبن

رشه ملح

الطريقه ”

1. تغسل البطاطا جيدا  بالفرشاة و تقطع اصابع طوليه و توضع في طبق عميق نضيف الزيت + الملح + الفلفل + البابريكا و نضعها في صينيه ندخلها في فرن محمى مسبقا على درجه حرارة 180 الى ان تنضج تماما

2. في مقلاة على نار متوسطه نضع الزيت نضيف البصل نقلب الى ان يذبل البصل نضيف السبانخ و الملح و الفلفل و نقلب  لمده  30 ثانيه تقريبا ثم يرفع عن النار  و نضيف الفلفل + عصير ليمون

3. في وعاء عميق نضع الطحينيه + الليمون + الملح و يخفق في الخفاقه اليدويه نضيف اللبن و يخفق جيدا الى ان تتكون صلصه ناعمه

4. في وعاء التقديم نضع البطاطا نضيف السبانخ و نوزع الصلصه بشكل عشوائي و تقدم ساخنه

IMG-20141116-WA0030

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: